{{ activeMainItem }}

Sluiten

De Oude Pastorie

Valkenburg

De Oude Pastorie

In het prachtige Houthem-St. Gerlach, gelegen in het Zuid-Limburgse Geuldal, staat een woonhuis dat vroeger dienst deed als pastorie voor de Parochie van St. Gerlach. Het pand is een authentiek mergelhuis en is gebouwd rond 1870. Het huis heeft 5 slaapkamers en kan met 10 bedden onderdak bieden aan maximaal 10 personen. Naast een ruime woonkamer, eetkamer en keuken, beschikt het huis over een buitenzwembad en een heerlijk zonnig terras op het zuidwesten. De tuin biedt met de oude buitenmuur van de pastorie en haar begroeiing veel privacy. Aan de overkant van de straat ligt Château St. Gerlach, met al haar faciliteiten en horeca-voorzieningen, dat tevens toegang geeft tot wandelroutes in het prachtige Geuldal. De Oude Pastorie is te huur per week, weekenden of midweken.

Faciliteiten van de De Oude Pastorie

 • Terras
 • Keuken

Sfeerimpressie

Geschiedenis De Oude Pastorie

In 1874 was de toenmalige pastorie van Houthem (dat de parochie van de gemeente in huur had als pastorie) zo in verval geraakt, dat de parochie besloot om zelf een pastorie te bouwen, aan de Onderstestraat 18. Op deze plek stond destijds een woning met smederij, die werd afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe pastorie. De pastorie werd in 1875/1876 gebouwd door meester-timmerman Jan Brouns uit Houthem. In lijn met de beoogde functie van het gebouw, luidt het chronogram boven de deur als volgt: ‘FabrICa DIVI GerLaCI Me ConstrUXIt’. Vrij vertaald betekent dit ‘De kerkfabriek van Gerlachus heeft mij gebouwd’. Eind jaren 90 van de 20ste eeuw is bij het herstel van Château St. Gerlach een nieuw onderkomen voor de pastoor gebouwd, vlak naast de kapel. Hiermee is het huis aan de Onderstestraat 18 zijn officiële functie als pastorie van Houthem verloren.

Beschrijving De Oude Pastorie

Bij binnenkomst betreedt u de historische hal van het gebouw met haar prachtige kroonluchter en authentieke trap. Links bevindt zich een ruime woonkamer, met toegang tot de eetkamer waar met een groot gezelschap gegeten kan worden. De eetkamer biedt toegang tot het zonnige terras en het buitenzwembad (in gebruik in de periode van mei tot en met september). De tuin biedt met haar muren en heg veel privacy. Op de begane grond bevindt zich een ruime leef-keuken met alle moderne apparatuur, en een aparte televisiekamer. Het huis beschikt over gratis WiFi. Op de 1e verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, ieder met een badkamer en-suite met douche, dubbele wastafel en toilet. De kamers aan de voorzijde bieden een prachtig uitzicht op het Geuldal. Op de 2e verdieping bevinden zich 2 riante slaapkamers met ieder een tweepersoonsbed (2 aparte bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden tot 1 bed) en een eenpersoonsbed. Deze slaapkamers delen een ruime badkamer met douche, bad, dubbele wastafel en een toilet. Het is helaas niet toegestaan om huisdieren mee te nemen.

Gastronomie, Cultuur & Ontspanning

In de omgeving Maastricht liggen diverse musea en bezienswaardigheden. Enkele tips zijn: Het Bonnefantenmuseum, Museum aan het Vrijthof, Onze Lieve Vrouwebasiliek, het Vrijthof , Kasteelruïne Valkenburg/ Fluweelengrot en GaiaZOO Kerkrade.
Vanuit Château Neercanne wandelt u direct de natuur in of kunt u gemakkelijk zelfstandig een wandelroute volgen. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes beschikbaar.

Prijzen De oude Pastorie

 • Vanaf € 1.980,- voor twee nachten voor reserveringen van zondag tot donderdag
 • Vanaf € 2.150,- voor twee nachten voor reserveringen van vrijdag tot zondag
 • Vanaf € 6.500,- voor een week oftewel zeven aaneengesloten dagen

Geen restricties m.b.t. aankomstdag

Services

Het inchecken vindt plaats bij de hotelreceptie van Château St. Gerlach vanaf 15.00 uur. Het uitchecken vindt tevens plaats bij Château St. Gerlach en is mogelijk tot 12.00 uur. Het adres van Château St. Gerlach is: Joseph Corneli Allee 1, 6301 KK, Valkenburg a/d Geul.

Er is geen airconditioning in de pastorie.

Kinderen zijn van harte welkom! De maximale capaciteit in de pastorie is 10 personen.

Er zijn geen huisdieren toegestaan in De Oude Pastorie.

Vraag & antwoord

 • Is het toegestaan om te roken in De Oude Pastorie?

  Roken is niet toegestaan. Voor het overtreden van deze regel wordt € 500,- in rekening gebracht voor schoonmaakkosten. Roken is wel toegestaan in de tuin van de De Oude Pastorie.

 • Is het toegestaan om de inrichting in De Oude Pastorie te veranderen?

  Het is niet toegestaan om meubels te verplaatsen.

 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

  Bij het maken van uw boeking betaalt u het gehele bedrag, dit bedrag is non-refundable (niet-restitueerbaar‘). Voor het verblijf in De Oude Pastorie geldt een borg van € 1.000,-. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Château St. Gerlach via villa@oostwegelcollection.nl.

 • Waar kunt u terecht met vragen of opmerkingen?

  U kunt contact opnemen met de hotelreceptie van Château St. Gerlach. Het nummer van de receptie is: +31 (0) 43 608 88 88.

 • Is het mogelijk De Oude Pastorie voor langere periode te huren?

  U heeft de mogelijkheid de pastorie voor maximaal 30 dagen te huren.

 • Algemene Voorwaarden

  Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van Villas & Residences.