Menu

Bezienswaardigheden in Maastricht

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht is een stad met vele gezichten. Wij lichten een aantal bezienswaardigheden voor jullie uit en bekijk de video van Visit Maastricht.

Contactgegevens

Kruisherengang 19/23
6211 NW Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 329 2020
E-mail: info@kruisherenhotel.nl

Volg ons

Bezoek Maastricht!

Bonnefantenmuseum

Museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst met een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het opvallende gebouw schittert aan de skyline van Maastricht.

Museum aan het Vrijthof

Uniek museum met een uniek verhaal: een verhaal over Maastricht. Geinspireerd door creativiteit en ondernemerschap. Maak op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht.

Fort Sint Pieter en grotten

Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, zowel bovengronds als door de grotten of een combinatie.

Kazematten

Netwerk van ondergrondse gangen en mijngalerijen. Deze tunnels werden in tijden van belegering gebruikt om de vijand van onder de grond te verrassen.

Boottochten

De vijf passagiersschepen van Rederij Stiphout verzorgen een groot aantal lijndienst boottochten. Deze variëren van een korte rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik.
Fotocredit: Visit Maastricht

Reserveer uw overnachting
  • Print pagina