Menu

Cultuurtocht

Wandel-, Cultuur- & Natuurvakantie 2020

Graag presenteer ik u hierbij het voorlopige programma van mijn 27ste Cultuurtocht!

Tot ziens in augustus!

Camille Oostwegel sr.

Zondag 9 augustus 2020

De Cultuurtocht start om 14.00 uur op Château St. Gerlach met koffie en Limburgse vlaai. Na de ontvangst brengen wij een bezoek aan Kasteel Vliek te Ulestraten dat omgeven is door een prachtig landschapspark en hellingbossen. De historie van deze buitenplaats gaat terug naar de veertiende eeuw en heeft door de eeuwen heen een aantal transformaties doorgemaakt.

Na het bezoek wandelen wij naar Domein de Wijngaardsberg. Een uniek plekje waar al in de 10e eeuw wijn werd gemaakt. Wij worden ontvangen door wijnboer Jules Nijst, die ons rondleidt over zijn domein. Als afsluiting verzorgt hij een wijnproeverij.

De avond wordt afgesloten met een diner in het château.

Maandag 10 augustus 2020

Na het ontbijt staat een ochtendwandeling onder leiding van Stefan Cools door het Bunderbos, met zijn bijzondere en zeldzame flora, op het programma. Aansluitend bezoeken wij het kunstenaarskoppel Siiri Spronken en Thomas Junghans in hun18e-eeuwse boerderij. In dit decor loopt u tussen een grote verscheidenheid aan beeldende kunst.

Na de lunch brengen wij een bezoek aan stroopstokerij PuurvandeWall. Sinds 1983 stookt familie Vandewall van hun biologisch fruit op ambachtelijke wijze Limburgse stroop in Eckelrade. Enkele dorpjes verder bevindt zich wijngaard Mergelsberg en Stookery Norbeeck. Ook hier is het oude ambacht sinds 2013 nieuw leven in geblazen. Het op ambachtelijke wijze maken van destillaten en likeuren.

De middag sluiten wij af met een bezoek aan de natuurtuin de Heebrig gelegen in het gehucht Melleschet. Deze tuin van 1,1 hectare is de hoogst gelegen tuin van Nederland en laat u kennis maken met verschillende Limburgse biotopen.

’s Avonds wordt het aperitief geschonken in de onlangs gerestaureerde hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei. Voor het diner worden wij verwacht in Restaurant Pirandello.

Dinsdag 11 augustus 2020

Deze ochtend vertrekken wij naar België voor een bezoek aan Glo’Art. Een kunstcentrum in Lanaken waar jonge getalenteerde kunstenaars bij elkaar komen om samen ideeën uit te wisselen en om elkaar te inspireren. U kunt hier genieten van uiteenlopende kunst in een parkachtige omgeving.

Daarna brengen wij een bezoek aan Abdij Herkenrode in Herkenrode (Hasselt). Een uitgestrekt historisch domein waarvan de geschiedenis teruggaat tot het voormalige abdijcomplex der cisterciënzerinnen van begin 1200 tot 1796. Hier wordt ook de lunch geserveerd.

Tijdens de terugreis maken wij nog een stadswandeling door Hasselt met onder andere een bezoek aan de oude gevangenis van Hasselt waar momenteel de rechtenfaculteit van de universiteit in gevestigd is.

Het avondprogramma begint met een aperitief in Villa Aubel en het Ridder-complex, waarna wij worden verwacht in Restaurant Château Neercanne voor het afsluitende diner.

Woensdag 12 augustus 2020

De laatste dag staat zoals u van ons bent gewend in teken het van Maastricht. Kasteelhoeve Hartelstein, in Itteren aan de Maas, herbergt vele functies, waaronder sinds kort het archeologische bezoekerscentrum. De belangrijkste archeologische vondsten die tijdens de uitvoering van de Grensmaas zijn gevonden, worden hier tentoongesteld.

Aansluitend brengen wij een bezoek aan een verborgen stukje Sphinxkwartier, de Sint-Andrieskapel uit de 14de eeuw. Vroeger maakte de kapel onderdeel uit van een klooster en nu biedt deze onderdak aan ontwerpbureau René Holten Industrial Design.

Via de Hoge Fronten maken wij een wandeling richting het Kruisherenhotel voor de lunch.

Reserveren

De prijs bedraagt: € 855,- per persoon op basis van twee personen in een luxe hotelkamer in Château St. Gerlach.
De prijs is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, busvervoer, diners, lunches, toegangsbewijzen, aperitieven, wijnproeverij, koffie en vlaai op zondag. Exclusief dranken tijdens de diners.

Wenst u eerder aan te reizen of een nachtje langer te blijven, vraag dan bij uw reservering naar de speciale verlengingsnachtprijs.

De cultuurtocht 2020 is volgeboekt.

  • Print pagina