Menu

Expositie Ans Lemmens

Expositie Ans Lemmens

Overzichtsexpositie van schilderijen van Ans Lemmens
Burgemeester Quicx, Coffee & More
vanaf 1 september 2019  tot 31 december 2019

 

“De Kasteelhoeve”, waarvan Burgemeester Quicx deel uit maakt, was één van de fantastische projecten van Camille Oostwegel waaraan ik heb meegewerkt. De ruimte waar mensen samenkomen is helemaal mijn smaak; oud en nieuw samengevoegd, bijzonder meubilair, een houtkachel…….Het enige criterium waarop ik de werken heb geselecteerd, was dan ook deze ruimte verder in te richten met mijn schilderijen.

Er zijn werken te zien waar fotografische elementen worden gecombineerd met impressionistische vondsten, er is een knipoog naar nostalgische vakanties; onderweg op de fiets. Een avondwandeling bij maanlicht gezien vanuit een hotelkamer, een vriendelijke hostess die ons “cheers” toe roept en drie kleine jongetjes in hun communiepakje die ons staan aan te kijken vanuit een bos…….
Langzaamaan ben ik na een periode van vijfendertig jaar in de kunst, met eerdere exposities tot ver over de grens (Japan), tot de Limburgse klassiekers gaan horen. Misschien herinneren sommigen zich nog mijn expositie in het Kruisherenhotel Maastricht.
Zo is de expositie ook een beetje een overzicht van mijn oeuvre geworden. Passend bij de prachtige entourage, kunst van hier en om het genieten van streekproducten nog een extra dimensie te geven…..

Ans Lemmens

Ans Lemmens is geboren in Valkenburg aan de Geul en opgegroeid in Heerlen. Zij volgde de Pedagogische Academie om onderwijzeres te worden, maar wist toen al dit dit niet het juiste beroep voor haar was. In 1976 begon zij aan de studie Monumentale Vormgeving aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunst in Maastricht en sinds 1982 is zij werkzaam als professioneel kunstenaar. Haar werk exposeert zij sinds 1989 in binnen- en buitenland. Naast haar eigen werk, is Ans Lemmens gespecialiseerd in de restauratie van historische wand- en plafondschilderingen.

Zo was zij in 1997 verantwoordelijk voor de restauratie van de plafonds in Château St. Gerlach.

Andere evenementen