Menu

Homemade cookies

Homemade cookies

Nu we toch zoveel thuis zijn en misschien wel extra tijd over hebben, is dit het perfecte moment om uw bakkunsten te verbeteren. En daar kan het hele gezin van meegenieten! Dit is een makkelijk recept dat te bereiden is met slechts enkele basisingrediënten.

Guido Le Bron de Vexela – Chef de cuisine

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 150 gr. roomboter
  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 200 gr. patentbloem
  • snufje zout
  • snufje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng alle ingrediënten samen met een handmixer tot een korrelig deeg.
  3. Haal het deeg uit de mengkom en kneed het met de hand tot een glad deeg.
  4. Laat het een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  5. Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit met een deegroller tot ongeveer 4 mm. dikte.
  6. Steek de koekjes naar gewenste vorm uit en leg ze op een bakplaat.
  7. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Dit kan per type oven een beetje afwijken.
  8. Als de koekjes afgekoeld zijn, kunnen ze besmeerd worden met eigengemaakte jam of verse honing.

Geniet ervan!

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina