Menu

Pianoconcert

Pianoconcert door Kasper Schonewille

Mozart en Mendelssohn, twee muzikale genieën

Zondag 24 november
11.30 – 12.30 uur
St. Gerlach Paviljoen | Via Belgica I – Château St. Gerlach

De twee grootste wonderkinderen uit de muziekgeschiedenis, Mozart en Mendelssohn ontmoeten elkaar tijdens dit zondagochtend concert. Beiden zijn uitgegroeid tot volwaardige componisten van het hoogste niveau, wat zich uitstekend uit in de te vertolken stukken. Door het lichtvoetige en speelse karakter van hun muziek zijn deze twee componisten uitstekend met elkaar te verbinden.

Kasper neemt u deze ochtend mee in de muzikale wereld van beide genieën.

 

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom in het St. Gerlach Paviljoen. Hier wordt u ontvangen met een kop koffie/thee met een heerlijke traktatie.

Concert door concertpianist Kasper Schonewille.
De muziekstukken die deze ochtend worden opgevoerd:

W.A. Mozart
Sonate in F majeur Kv. 332
I. Allegro
II. Adagio
III. Allegro assai

F. Mendelssohn
Rondo capriccioso Op.14

F. Mendelssohn
Fantaisies ou Caprices Op. 16 no. 3. Andante “Am Bach”

F. Mendelssohn
Phantasie Op. 28
I. Con moto agitato. Andante
II. Allegro con moto
III. Presto

Toegangsprijs: € 15,-

Kaartjes zijn te koop bij Château St. Gerlach.
Reserveren via +31 (0)43 608 88 88 of info@stgerlach.nl

TIP!

chateau st. gerlach Bistrot de Liege

Combineer het pianoconcert met een compleet verzorgd driegangenlunch in Bistrot de Liège.

Het menu wordt geserveerd met bijpassende wijnen, water en koffie na.

€ 65,- p.p.

Reserveren gewenst via +31 (0)43 608 88 88 of info@stgerlach.nl

Kasper Schonewille

Met een oog voor diversiteit en originaliteit, heeft Kasper Schonewille (27 januari 1992) zich al snel ontwikkeld als een karakteristiek en ambitieus pianist. Zijn ontmoeting met de piano kwam op een leeftijd van dertien jaar en al gauw werd het duidelijk dat een carrière in de muziek een levensweg zou worden. Na enkele jaren zijn eerste lessen gevolgd te hebben, kwam hij al vroegtijdig terecht bij de bekende muziekpedagoog Bernd Brackman in Haarlem. Daarnaast volgde hij ook lessen bij mevr. Prof. Alla Blatow aan de Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf. Zijn bachelor volgde hij aan het conservatorium in Maastricht bij Jeroen Riemsdijk en nu is hij in Düsseldorf om zijn studie met Paolo Giacometti voort te zetten aan de Robert Schumann Hochschule.

Als beginnend pianist nam hij met succes deel aan meerdere (jeugd)concoursen. Zo won hij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Maastricht een eerste prijs en behaalde hij bij de Pianodriedaagse van Rotterdam eveneens de hoofdprijs. Hij volgde masterclasses bij o.a. Wibi Soerjadi, Jan Wijn, Polina Leschenko, Alan Weiss, Jean-Bernard Pommier en meerdere.

Steeds vaker werd zijn talent opgemerkt. Zo werd hij tweemaal uitgenodigd voor een live optreden voor het Radio 4 programma Spiegelzaal vanuit het concertgebouw Amsterdam. Tevens gaf hij een solorecital in De Doelen te Rotterdam als laureaat van de Pianodriedaagse. Ook op latere leeftijd mocht hij een aantal keer voor de radio spelen, waaronder voor het programma ‘Opium op 4’ en ‘Podium’.

Kasper heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedbegeleiding. Zijn interesse hiervoor leidde tot vele optredens in ensembles met verschillende bezettingen. Zo mocht hij optreden met het Amati ensemble van Gil Sharon en speelde hij met een speciaal geselecteerd ensemble van het conservatorium Maastricht in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn ontwikkeling als kamermusicus resulteerde in een aantal prijzen op kamermuziekconcoursen. In Padua (Italië) kreeg hij een eerste prijs in de categorie kamermuziek op het 11de Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale ‘Premio Citta’. Later won hij samen met zijn collega’s van het Etereo trio de hoofdprijs bij het kamermuziekfestival van Maastricht, hierdoor mochten zij op concertreis naar Roemenië en later ook naar Bangkok, Thailand.

Kasper heeft een zeer grote interesse in alles wat met klassieke muziek te maken heeft en houdt zich niet alleen bezig met het gebruikelijke repertoire voor de piano, maar ook met werken van onbekende componisten, die, zoals Kasper het uitdrukt, talrijke ‘vergeten parels’ nalieten. Hij doet zijn best die ‘vergeten parels’ weer op te poetsen.

Sinds april 2014 speelt Kasper op een Steinway & Sons vleugel model B uit 2004 ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Andere evenementen