Menu

Rembrandt; ruw en onaf

Rembrandt; Ruw en onaf

Dit evenement is geannuleerd.

Gasten die al een kaartje hebben gekocht zullen wij persoonlijk op de hoogte brengen.

Zondag 29 maart 2020
St. Gerlach Paviljoen

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

We kennen Rembrandt als een zelfbewuste schilder van imposante, dramatische schilderijen. Wie kent de Nachtwacht niet? Of het Joodse Bruidje? Zijn zelfportret als de apostel Paulus? Stuk voor stuk werken die als door een goddelijke inspiratie op het doek lijken te zijn beland. Maar zoals elke kunstenaar weet, is het scheppen van grote meesterwerken slechts zelden een daad van alleen inspiratie. Nee, aan elk schilderij gaan schetsen, ruwe versies en mislukkingen vooraf. Vallen en opstaan, ook Rembrandt heeft het vak moeten leren.

Sopraan Fenna Ograjensek en pianist Robert Weirauch zijn samen met Sybrand v.d. Werf die het concept heeft verzorgd, op zoek gegaan naar de scherven die langs het pad zijn blijven liggen van het genie Rembrandt. Zijn kanttekeningen, zijn schetsjes en kladjes. Een half paard, een arm, een vrijend paartje met een hand teveel. Bladerend door zijn schetsboeken hebben zij zijn ontwikkeling vertaald naar muziek.

Luister en kijk mee met sopraan Fenna Ograjensek en pianist Robert Weirauch en hoor Rembrandt zoals u hem nog nooit gezien heeft. Met mooie en verrassende muziek van Duitse en Nederlandse componisten als Brahms, Mozart, Strauss, Wagner, Sweelinck, Heppener, Stolwijk en Konsten.