Menu

Schaafijs van gember met gemarineerde sinaasappel

Detox als dessert

Ons immuunsysteem een boost geven is geen overbodige luxe, zeker niet op dit moment. Onze chef banqueting, Jeroen Trimbos, bereidt een fris dessert boordevol vitamine C en essentiële mineralen om het lichaam gezond te houden. Een gezond en ook nog eens overheerlijk dessert, de ideale combinatie dus! Maak het schaafijs een dag van tevoren voor het beste resultaat.

Jeroen Trimbos – Chef Banqueting Château St. Gerlach

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 sinaasappels

Verse munt

Stukje citroengras

Klein stukje verse gember

100 ml. gembersiroop

300 ml. kraanwater

Bereidingswijze

  1. Begin een dag van tevoren met de bereiding van het schaafijs met gember.
  2. Maak het stukje gember schoon en rasp het fijn. Meng dit met de gembersiroop, stukje citroengras en kraanwater. Plaats dit vervolgens in een afgedekt bakje in de vriezer. De eerste vier uur, elk half uur even omroeren.
  3. Maak de sinaasappels schoon met behulp van een kartelmes en snijd deze in partjes. Volg hierbij de natuurlijke lijnen van de sinaasappel.
  4. Pers het sap uit het restant van de sinaasappels, om de partjes sinaasappel mee te marineren.
  5. Serveer het schaafijs samen met de gemarineerde sinaasappel en garneer met gesneden verse munt.

Geniet ervan!

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina