Menu

Wijn van de maand I Wine Bar Rouge & Blanc

Wijn van de maand I Wine Bar Rouge & Blanc

Wine bar Rouge & Blanc presenteert iedere maand een speciale wijn. We leggen het verhaal achter de wijn uit en waarom deze speciaal is.

Contactgegevens

Kruisherengang 19/23
6211 NW Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 329 2020
E-mail: info@kruisherenhotel.nl

Volg ons

Wijn van de maand februari: Fosca del Priorat

Deze Fosca del Priorat heeft verschillende aroma’s met notities van venkel, mineraliteit, kokos, kersen en gekonfijte sinaasappel. Een Bourgondische wijn met nuances van jeugdigheid en veroudering. Een interessant boeket waar de minerale kwaliteiten, door de donkere leisteen bodems, perfect met de typische nuances van rood fruit van de Garnacha gecombineerd zijn. In de mond is het een rijke en lekkere wijn met een evenwichtige elegantie en finesse.
Deze wijn met minerale toets, typisch voor Priorat, heeft een rijping van 10 maanden gehad in Franse eiken vaten. Het rood fruit, eigen aan de Garnacha druif heeft een goed gebalanceerde finesse en complexiteit.
Gecultiveerd in wijngaarden van meer dan 60 jaar oud op 400 meter boven de zeespiegel op de schuine hellingen en terrassen van leisteen in de bergen van Molar, waarvan het resultaat een complexe wijn is maar tegelijkertijd ook een rijke en gemakkelijk te drinken wijn.

Bezoek Wine Bar Rouge & Blanc

De Restaurants & Bars van Kruisherenhotel Maastricht

Andere themapagina's